ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΕ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΣΥΚΑ & ΠΙΠΕΡΙΕΣ

Aπό τον Chef Mιχάλη Αγγελόπουλο

ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΕ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΣΥΚΑ & ΠΙΠΕΡΙΕΣ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 09/12/2015

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

1 ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ
5 ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΣΥΚΑ ΒΡΑΣΜΕΝΑ
1 ΦΡΕΣΚΟ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙ
1 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
3 ΠΙΠΕΡΙΕΣ (ΚΟΚΚΙΝΗ, ΠΡΑΣΙΝΗ, ΚΙΤΡΙΝΗ)
1 ΦΛ. ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ (ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΣΙΜΟ ΤΩΝ ΣΥΚΩΝ)
1 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
2 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΑ ΒΡΑΣΜΕΝΑ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΣΥΚΑ:
5 ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΣΥΚΑ
1 ΦΛ. ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ
1 ΦΛ. ΝΕΡΟ
2 ΦΥΛΛΑ ΔΑΦΝΗΣ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το κόκκινο κρασί, το νερό και τα φύλλα δάφνης. Προσθέτουμε τα αποξηραμένα σύκα και τα βράζουμε, για 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Κόβουμε το ψαρονέφρι σε φιλετάκια.
Ψιλοκόβουμε και σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο και βούτυρο το φρέσκο κρεμμύδακι και τις πολύχρωμες πιπεριές. Προσθέτουμε το ψαρονέφρι. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, τα βρασμένα αποξηραμένα σύκα και το σκόρδο. Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί που βράσαμε τα αποξηραμένα σύκα και δένουμε με το βούτυρο.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page