ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΤΡΑΓΑΝΑ ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΤΥΡΙ & ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ

Από τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 04/01/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

1 ΣΑΛΑΤΑ ΠΡΑΣΙΝΗ

1 ΜΑΤΣ. ΡΟΚΑ

4 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ

1 ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ ΦΛΩΡΙΝΗΣ

8 ΛΑΖΑΝΙΑ

2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK

300 ΓΡ. ΤΥΡΙ ARLA HAVARTI

4 ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ

ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΟ DRESSING:

60 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

60 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK (ΛΙΩΜΕΝΟ)

40 ML ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙOY

ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό τα λαζάνια για 3-4 λεπτά και τα στραγγίζουμε.
Στη συνέχεια αλείφουμε ένα ρηχό αντικολλητικό ταψί με λίγο βούτυρο, απλώνουμε τα βρασμένα λαζάνια και αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 210 βαθμούς
για 3-4 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανά. Αφού ψηθούν
 πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο havarti και ξαναβάζουμε το ταψί στον φούρνο για 1 λεπτό ακόμη, μέχρι να λιώσει και να πάρει χρώμα 
το
havarti.
Για το dressing:
Βάζουμε στο μούλτι το ελαιόλαδο, το λιωμένο βούτυρο, το λεμόνι, το αλάτι, το
πιπέρι και χτυπάμε, μέχρι να γίνει ένα
 παχύρευστο dressing.
Για τα λουκάνικα:
Κόβουμε τα πολίτικα λουκάνικα σε φέτες. Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά 
να ζεσταθεί καλά.
 Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ψήνουμε τα λουκάνικα, μέχρι να πάρουν χρώμα και να βγάλουν τα αρώματα τους.
Για τη σαλάτα:
Κόβουμε με το χέρι και βάζουμε σε ένα μπολ την πράσινη σαλάτα και τη ρόκα. Ψιλοκόβουμε και προσθέτουμε την κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Περιχύνουμε με το dressing τη σαλάτα και αλατίζουμε.
 
Σερβίρουμε τη σαλάτα. Προσθέτουμε από πάνω τα λουκάνικα και τα τραγανά λαζάνια με το τυρί.
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page