ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΗΛΟ, ΣΕΛΕΡΙ & ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΨΗΤΗ

Από τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου

ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΗΛΟ, ΣΕΛΕΡΙ & ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΨΗΤΗ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 22/11/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

180 ΓΡ. ΛΟΛΑ ΠΡΑΣΙΝΗ
180 ΓΡ. ΚΟΚΚΙΝΗ ΛΟΛΑ
100 ΓΡ. ΡΟΚΑ
250 ΓΡ. ΨΗΤΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ FERRANO IFANTIS
180 ΓΡ. ΣΕΛΕΡΙ
2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
2 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ
1 ΚΟΚΚΙΝΟ ΜΗΛΟ

ΓΙΑ ΤΟ DRESSING:
120 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
40 ML ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙ
1 Κ.Σ. ΜΕΛΙ
1 Κ.Σ. ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

EKTEΛΕΣΗ

Για το dressing:
Βάζουμε στο μούλτι το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το μέλι, το αλάτι, το πιπέρι και χτυπάμε, μέχρι να γίνει ένα παχύρευστο dressing.

Kόβουμε με το χέρι σε μικρά κομμάτια και βάζουμε σε ένα μπολ την πράσινη και την κόκκινη λόλα και τη ρόκα.
Κόβουμε το σέλερι και το κόκκινο μήλο σε λεπτές φέτες και την ψητή γαλοπούλα σε μικρά λεπτά μπαστουνάκια.
Έπειτα σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με βούτυρο το σέλερι, για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθεί ελαφρώς, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και το αφήνουμε να κρυώσει.
Προσθέτουμε στη σαλάτα την ψητή γαλοπούλα και το μήλο. Ρίχνουμε το σέλερι και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Περιχύνουμε με το dressing, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page