ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ 2 ΣΟΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 18/03/2011

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Κρατερό Κατσούλη

Ημερομηνία Προβολής: 18/4/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 1 μαρούλι
  • 1 λόλα κόκκινη
  • 1 αχλάδι
  • 2 ακτινίδια
  • 1 μήλο
  • 100 γρ. ανθότυρο
  • 1 φλ. αμύγδαλα χωρίς φλούδα
  • 1 φλ. καρυδόψιχα
  • 2 μικρές αραβικές πίτες

Για τη σoς φράουλας:

  • 2 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα
  • 3 κ.σ. νερό

Για τη βινεγκρέτ:

  • 2 κ.γ. μουστάρδα με μέλι Maille au miel
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
  • ½ σφην. ξύδι μπαλσάμικο
  • 3 κ.σ. φρέσκο γάλα

 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά τα μαρουλόφυλλα και τη ρόκα και τα κόβουμε με το χέρι σε μικρότερα κομμάτια σε ένα μεγάλο μπολ.
Ξεφλουδίζουμε τα ακτινίδια, τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στη σαλάτα.
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το αχλάδι και το μήλο με τη φλούδα τους που θα μας δώσει ωραία γεύση και υφή στη σαλάτα.
Χωρίζουμε τη σαλάτα σε δύο μπολ στα οποία θα βάλουμε δύο διαφορετικές βινεγκρέτ.
Κόβουμε το ανθότυρο σε λεπτές φετούλες και τις βάζουμε πάνω από τις σαλάτες.
Σε ένα μικρό βαζάκι βάζουμε ελαιόλαδο, μπαλσάμικο, μουστάρδα με μέλι και γάλα, αλάτι και πιπέρι και ανακινούμε με το χέρι μέχρι να δέσουν τα υλικά. Δοκιμάζουμε και συμπληρώνουμε αν θέλουμε κάποιο υλικό που μας αρέσει για να ξεχωρίζει η γεύση του.
Βάζουμε τα αμύγδαλα και τα καρύδια στο μπλέντερ και τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν ψιλοκομμένα αλλά όχι σκόνη (αν θέλουμε μπορούμε να τα καβουρδίσουμε πρώτα ελαφρά για περισσότερη γεύση).
Περιχύνουμε τη μία σαλάτα με τη βινεγκρέτ λάδι, μπαλσάμικο, γάλα και μουστάρδα, πασπαλίζουμε με τους αλεσμένους ξηρούς καρπούς και σερβίρουμε.
Για τη δεύτερη σαλάτα ετοιμάζουμε τη βινεγκρέτ βάζοντας 2-3 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα φράουλα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε 1-2 κουταλιές νερό για να αραιώσει η μαρμελάδα και ανακατεύουμε.
Περιχύνουμε τη δεύτερη σαλάτα με τη μαρμελάδα φράουλα, πασπαλίζουμε πάλι με τους αλεσμένους ξηρούς καρπούς και σερβίρουμε.
Συνοδεύουμε με ξεροψημμένες αραβικές πιτούλες.