ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΜΕ ΤΣΟΥΡΕΚΙ, ΣΤΑΦΙΔΕΣ & ΚΑΝΕΛΛΑ

Από την Αντωνία Γκούβη

ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΜΕ ΤΣΟΥΡΕΚΙ, ΣΤΑΦΙΔΕΣ & ΚΑΝΕΛΛΑ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 16/02/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΑΨΙ ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ 30Χ20 ΕΚ.

650 ΓΡ. ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΣΕ ΦΕΤΕΣ
50 ΓΡ. ΣΤΑΦΙΔΕΣ
2 Κ.Σ. ΚΑΝΕΛΛΑ
25 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
350 ML ΓΑΛΑ ΠΛΗΡΕΣ
100 ML ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
2 ΑΒΓΑ
25 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
¼ Κ.Γ. ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ. Αλείφουμε με βούτυρο τις φέτες του τσουρεκιού και τις βάζουμε στο πυρέξ με τη βουτυρωμένη πλευρά από πάνω. Πασπαλίζουμε με κανέλλα και σταφίδες. Συνεχίζουμε να βάζουμε σε στρώσεις τις υπόλοιπες φέτες τσουρεκιού και να πασπαλίζουμε με κανέλλα και σταφίδες, μέχρι να τελειώσει το τσουρέκι.
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα και την κρέμα γάλακτος, σε χαμηλή φωτιά, χωρίς να πάρουν βράση.
Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αβγά, με το 1/3 της ζάχαρης. Προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα του γάλακτος και συνεχίζουμε να χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Ρίχνουμε πάνω από τις φέτες τσουρεκιού την κρέμα και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ζάχαρη και το μοσχοκάρυδο.
Το αφήνουμε να σταθεί, για 30 λεπτά. Στη συνέχεια το ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το τσουρέκι και να σταθεροποιηθεί η κρέμα.
Αφού ψηθεί, το βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε το τσουρέκι, για 10 λεπτά, να κρυώσει. Το κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page