ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΟΥΓΚΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΜΑΣΤΙΧΑΣ & ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΦΙΣΤΙΚΙΑ

Από την Cake Artist Αλεξάνδρα Μιμίκου

ΠΟΥΓΚΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΜΑΣΤΙΧΑΣ & ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΦΙΣΤΙΚΙΑ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 28/03/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 12 ΦΟΡΜΑΚΙΑ ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ 8 ΕΚ.

12 ΦΥΛΛΑ ΚΡΟΥΣΤΑΣ ΚΑΝΑΚΙ
180 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK (ΛΙΩΜΕΝΟ)
100 ΓΡ. ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΦΙΣΤΙΚΙΑ ΑΙΓΙΝΗΣ (ΓΙΑ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ)

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
540 ML ΓΑΛΑ
90 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
60 ΓΡ. ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΨΙΛΟ
2 ΚΡΟΚΟΥΣ ΑΒΓΩΝ
1 Κ.Γ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
1 ΒΑΝΙΛΙΝΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
500 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
200 ML ΝΕΡΟ
100 ΓΡ. ΓΛΥΚΟΖΗ Ή ΜΕΛΙ
1 ΦΛΟΥΔΑ ΛΕΜOΝΙΟΥ
1/3 Κ.Γ. ΣΚΟΝΗ ΜΑΣΤΙΧΑΣ

ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΦΙΣΤΙΚΙΑ:
175 ΓΡ. ΦIΣΤΙΚΙΑ
60 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
20 ML ΝΕΡΟ

EKTEΛΕΣΗ
Για το σιρόπι:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, τη γλυκόζη, τη φλούδα λεμονιού και τη σκόνη μαστίχας και βράζουμε, για 10-15 λεπτά, μέχρι να γίνει σιρόπι.

Για τα καρμελωμένα φιστίκια:
Ζεσταίνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τη ζάχαρη με το νερό και ανακατεύουμε, μέχρι και να γίνει καραμέλα. Προσθέτουμε τα φιστίκια Αιγίνης, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι ν’ασπρίσει η ζάχαρη. Τα βάζουμε αμέσως σε ένα ταψάκι και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Για την κρέμα:
Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς, με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ενσωματωθεί. Έπειτα ρίχνουμε τους κρόκους και στο τέλος το βούτυρο, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να δέσει η κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει ελαφρώς, ανακατεύοντας, ανά διαστήματα.
Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο.
Απλώνουμε ένα φύλλο στον πάγκο και το βουτυρώνουμε με ένα πινέλο. Στη συνέχεια το κόβουμε σε 4 τετράγωνα κομμάτια, χαράζοντας ένα σταυρό στο κέντρο και τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο. Τα τοποθετούμε ανοιχτά στα φορμάκια, πιέζοντάς τα απαλά στο κέντρο να πάρουν το σχήμα της φόρμας και γεμίζουμε με δύο κουταλιές της σούπας κρέμα. Πιάνουμε τις 4 άκρες των φύλλων και κλείνουμε σε πουγκί, πιέζοντάς το στη μέση ή δένοντάς το, ελαφρώς, με σπαγκάκι.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία, σε όλα τα φορμάκια.
Αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο και ψήνουμε τα πουγκάκια γαλακτομπούρεκο, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175 βαθμούς, για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Αφού ψηθούν, σιροπιάζουμε τα πουγκάκια ζεστά, με το κρύο σιρόπι.
Αφήνουμε να κρυώσουν, σερβίρουμε και γαρνίρουμε με τα καραμελωμένα φιστίκια.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page