ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ, ΠΙΠΕΡΙΑ ΦΛΩΡΙΝΗΣ & ΒΟΥΤΥΡΑΤΑ ΑΒΓΑ

Από τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου

ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ, ΠΙΠΕΡΙΑ ΦΛΩΡΙΝΗΣ & ΒΟΥΤΥΡΑΤΑ ΑΒΓΑ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 17/04/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ, ΠΙΠΕΡΙΑ ΦΛΩΡΙΝΗΣ & ΒΟΥΤΥΡΑΤΑ ΑΒΓΑ

 

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

 

300 ΓΡ. ΠΛΙΓΟΥΡΙ

2 ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ

3 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ

4 Κ.Σ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

2 Κ.Σ. ΜΥΡΩΝΙΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ

2 Κ.Σ. ΔΥΟΣΜΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

1100 ML ΖΩΜΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

50 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

ΞΥΣΜΑ & ΧΥΜΟ ΑΠΟ 1 ΛΑΙΜ

ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

 

ΓΙΑ ΤΑ ΑΒΓΑ:

4 ΑΒΓΑ

80 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK

ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

 

Για το πλιγούρι σαλάτα

Βάζουμε σε μπολ το βρασμένο πλιγούρι την κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης αλάτι πιπέρι, το ελαιόλαδο, τα φρέσκο κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό, τα μυρώνια, τον δυόσμο, το ξύσμα και το χυμό λάιμ και ανακατεύουμε.

Ζεσταίνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το βούτυρο, το αλάτι και το πιπέρι. Τηγανίζουμε τα αβγά περιχύνοντάς τα με το βούτυρο μέχρι να ψηθούν και αλατοπιπερώνουμε.

Σερβίρουμε τη σαλάτα πλιγούρι με μυρωδικά και προσθέτουμε από πάνω τα βουτυράτα αβγά.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page