ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ, ΣΥΚΑ & ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ΔΑΝΙΑΣ

Από τον Nomad Chef Ανδρέα Λαγό

ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ, ΣΥΚΑ & ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ΔΑΝΙΑΣ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 21/12/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ

1 ΦΥΛΛΟ ΖΥΜΗΣ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ
7-8 ΦΕΤΕΣ ΠΡΟΣΟΥΤΟ FERRANO IFANTIS
100 ΓΡ. ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ΔΑΝΙΑΣ CASTELLO DANABLU
6 ΣΥΚΑ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ
1/2 ΦΛ. ΤΥΡΙ ARLA MOZZARELLA
2 ΚΛΩΝ. ΦΡΕΣΚΙΑ ΡΙΓΑΝΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ΔΑΝΙΑΣ:
1 ΚΕΦΑΛΙ ΣΚΟΡΔΟ
100 ΓΡ. ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ΔΑΝΙΑΣ CASTELLO DANABLU
1/2 ΦΛ. ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την κρέμα με μπλε τυρί Δανίας:
Βγάζουμε από το σκόρδο τις πολλές φλούδες, το βάζουμε σε ταψί πάνω σε αλουμινόχαρτο, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο,  το τυλίγουμε στο αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να λιώσει το σκόρδο.
Μόλις ψηθεί το σκόρδο το πιέζουμε να βγουν οι λιωμένες σκελίδες, τις βάζουμε σε ένα μπολ και με ένα πιρούνι τις λιώνουμε.
Προσθέτουμε το μπλε τυρί Δανίας, την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Για την πίτσα:
Απλώνουμε τη ζύμη της πίτσας σε ένα ταψί. Αλείφουμε όλη την επιφάνεια της ζύμης ομοιόμορφα με την κρέμα με το μπλε τυρί Δανίας. Προσθέτουμε την τριμμένη mozzarella, τα αποξηραμένα σύκα σε φέτες και το μπλε τυρί Δανίας σε κομμάτια. Ψήνουμε την πίτσα, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για 10 λεπτά, (ή στους 180 βαθμούς, για 20-25 λεπτά) μέχρι να πάρει χρώμα. Αφού ψηθεί, βάζουμε από πάνω τις φέτες προσούτο, λίγα φύλλα φρέσκιας ρίγανης και σερβίρουμε.