ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΙΤΣΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΜΕ ΦΡΕΣΚΙΑ ΡΟΚΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 31/10/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Γιάννη Γεωργιάδη


Ημερομηνία προβολής 31/10/12 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ
Ζύμη για πίτσα:

  • 500 γρ. αλεύρι
  • 250 ml νερό
  • 15 γρ. αλάτι
  • 1 – 2 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 25 γρ. μαγιά φρέσκια

Για τη σάλτσα ντομάτα:

  • 2 – 3 ντομάτες πομοντόρο
  • ½ φλ. χυμό ντομάτας Pummaro
  • Αλάτι – πιπέρι 
  • Ρίγανη 
  • Δυόσμο

Για την πίτσα:

  • 50 γρ. παρμεζάνα
  • 1 φλ. μοτσαρέλα τριμμένη 
  • Φύλλα baby ρόκα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για να φτιάξουμε τη ζύμη, ανακατεύουμε σε ένα μπολ το νερό, το αλάτι και το λάδι. Ρίχνουμε σιγά – σιγά το αλεύρι, τέλος τη μαγιά τριμμένη και ανακατεύουμε. Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε να φουσκώσει.
Για να ετοιμάσουμε η σάλτσα, σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε τις ντομάτες, το χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, δυόσμο και τα χτυπάμε. Κρατάμε τη σάλτσα μας φρέσκια, χωρίς να τη μαγειρέψουμε.
Για κάθε πίτσα χρειαζόμαστε περίπου 200 γρ. ζύμης. Ρίχνουμε αλεύρι στην επιφάνεια που θα δουλέψουμε την ζύμη. Ανοίγουμε την ζύμη με τα δάχτυλα προς τα έξω, ρίχνοντας αλεύρι και συνεχίζουμε να ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα λεπτό φύλλο με τον πλάστη.
Αφού ανοίξουμε τη ζύμη, απλώνουμε 3 κ.σ. σάλτσα, ρίχνουμε τη τριμμένη μοτσαρέλα και τη βάζουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 – 200 βαθμούς για 10 λεπτά. Μόλις ψηθεί γαρνίρουμε τη πίτσα μας με baby ρόκα στο κέντρο της πίτσας, ντοματίνια και λεπτές λωρίδες παρμεζάνας.