ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ, ΦΙΝΟΚΙΟ & ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΕΛΙΕΣ

Aπό τον Chef Aλέξανδρο Παπανδρέου

ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ, ΦΙΝΟΚΙΟ & ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΕΛΙΕΣ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 21/03/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

1 ΦΙΝΟΚΙΟ
3 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
3 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
2 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
150 ΓΡ. ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ
80 ML ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΜΕ ΣΥΚΟ KALAMATA PAPADIMITRIOU
200 ΓΡ. ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
120 ΓΡ. ΡΟΔΕΛEΣ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΕΛΙΑΣ
200 ΓΡ. ΤΥΡΙ ΑRLA ΜΟZZARELLA ΤΡΙΜΜΕΝΗ
120 ΓΡ. BABY ΡΟΚΑ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:
250 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
125 ML ΧΛΙΑΡΟ ΝΕΡΟ
4 ΓΡ. ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΗ ΜΑΓΙΑ
1/4 Κ.Γ. ΖΑΧΑΡΗ
1/4 Κ.Γ. ΑΛΑΤΙ
1 Κ.Γ. ΘΥΜΑΡΙ
½ Κ.Γ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Για τη ζύμη:
Διαλύουμε σε χλιαρό νερό τη μαγιά με τη ζάχαρη. Έπειτα βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι κοσκινισμένο με το αλάτι, προσθέτουμε τη διαλυμένη μαγιά με τη ζάχαρη, το θυμάρι, το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε το μείγμα, σε χαμηλή ταχύτητα, για 4-5 λεπτά. Αν χρειαστεί προθέτουμε ακόμη λίγο αλεύρι ή νερό, έτσι ώστε η ζύμη να σφίξει και να γίνει σαν µπάλα.
Πλάθουμε τη ζύμη και την αφήνουμε σκεπασμένη με διάφανη μεμβράνη, να φουσκώσει, για 30 λεπτά.

Για τη γέμιση:
Κόβουμε το φινόκιο και τα κρεμμύδια  στη μέση και μετά σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε σε δύο μπολ.
Τοποθετούμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε μέσα μία κουταλιά ελαιόλαδο και μία κουταλιά βούτυρο.
Σωτάρουμε το φινόκιο για 3-4 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, μέχρι να μαραθεί καλά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην πάρει χρώμα και όταν είναι έτοιμο το βάζουμε σε ένα μπολ.
Στο ίδιο τηγάνι σε δυνατή φωτιά προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το υπόλοιπο βούτυρο.
Σωτάρουμε τα κρεμμύδια για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαραθούν αλλά να μην πάρουν χρώμα. Τα σβήνουμε με τη μαυροδάφνη, προσθέτουμε την κρέμα βαλσαμικού με σύκο και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν και να καραμελώσουν, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Για τις πίτσες:
Κόβουμε τη ζύμη στη μέση και ανοίγουμε δύο μικρές πίτσες με τη βοήθεια ενός πλάστη σε αλευρωμένο πάγκο. Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί ή δύο μικρά ταψάκια και βάζουμε τις ζύμες.
Απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτας ισομερώς στις δύο πίτσες και προσθέτουμε από πάνω τη μισή τριμμένη μοτσαρέλα, το σωταρισμένο φινόκιο, τα καραμελωμένα κρεμμύδια, τις ροδέλες πράσινης ελιάς και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα.
Ψήνουμε την πίτσα σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς, για 16-18 λεπτά. Αφού ψηθεί την βγάζουμε από τον φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει λίγο, προσθέτουμε την baby ρόκα και σερβίρουμε.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page