ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ ΑΝΑΝΑ & ΨΗΤΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ

Από τον Chef Mιχάλη Καλαβρυνό

ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ ΑΝΑΝΑ & ΨΗΤΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 18/11/2015

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:

425 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ ΤΥΠΟΥ ΟΟ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ
15 ΓΡ. ΑΛΑΤΙ
7 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
7 ΓΡ. ΜΑΓΙΑ
25 ML ΓΑΛΑ
200 ML ΝΕΡΟ
30 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
50 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ (ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ ΦΥΛΛΟΥ)

ΓΙΑ ΤΗ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ:

270 ΓΡ. ΝΤΟΜΑΤΕΣ
450 ΓΡ. ΑΝΑΝΑ ΦΡΕΣΚΟ
50 ΓΡ. ΚΕΤΣΑΠ
15 ML ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ ΞΙΔΙ BIO KALAMATA PAPADIMITRIOU
1 ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:

150 ΓΡ. ΤΥΡΙ ARLA ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ REGATO
120 ΓΡ. ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΨΗΤΗ FERRANO IFANTIS
100 ΓΡ. ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΑΣΠΡΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη γλυκόξινη σάλτσα:
Βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι νερό, βάζουμε τις ντομάτες, για 30 δευτερόλεπτα και τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό και παγάκια για να κοπεί ο βρασμός. Έπειτα ξεφλουδίζουμε τη φλούδα τους με ένα μαχαίρι. Βάζουμε στο μούλτι τον ανανά, την αποφλοιωμένη ντομάτα και χτυπάμε, μέχρι να πολτοποιηθούν. Στη συνέχεια μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε την κέτσαπ και το βιολογικό βαλσαμικό ξίδι, τον αστεροειδή γλυκάνισο και τα βράζουμε για 10 λεπτά.

Για τη ζύμη:
Bάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, το ελαιόλαδο, τη μαγιά διαλυμένη σε λίγο χλιαρό γάλα και ζάχαρη, το χλιαρό νερό και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μία ελαστική ζύμη.
Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη, να φουσκώσει για 30 λεπτά.
Στη συνέχεια ανοίγουμε τη ζύμη στον πάγκο της κουζίνας με το χέρι, ή με έναν πλάστη και τη βάζουμε σε ένα ταψί. Έπειτα απλώνουμε τη σάλτσα στη ζύμη. Ρίχνουμε από πάνω το τριμμένο regato. Προσθέτουμε την ψητή γαλοπούλα και τα μανιτάρια.
Ψήνουμε την πίτσα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για 15 λεπτά

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page