ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ

Από τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου

ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 25/12/2015

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 8 ΑΤΟΜΑ

2 ΦΥΛΛΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ
75 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK (ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ)
140 ΓΡ. ΣΚΟΝΗ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ
100 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ
2 ΑBΓΑ
1 ΚΡΟΚΟ ΑΒΓΟΥ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη γέμιση:
Βάζουμε σε ένα μπολ την άχνη ζάχαρη, τη σκόνη αμυγδάλου, το βούτυρο, τα αβγά, και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Απλώνουμε ένα φυλλο σφολιάτας, με τη βοήθεια ενός μεγάλου πιάτου, το κόβουμε σε σχήμα στρογγυλό και το βάζουμε πάνω σε μια λαδόκολλα. Απλώνουμε τη γέμιση πάνω στο φύλλο, κόβουμε και καλύπτουμε με ένα ακόμα στρογγυλό φύλλο και με ένα μαχαίρι πιέζουμε περιμετρικά τα δύο φύλλα να κλείσουν. Διακοσμούμε την επιφάνεια της πίτας σχεδιάζοντας φύλλα με ένα μυτερό μαχαίρι. Χτυπάμε σε ένα μπολ έναν κρόκο αβγού με λίγες σταγόνες νερό και αλείφουμε την επιφάνεια και τις άκρες της πίτας, για να πάρει χρώμα στο ψήσιμο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 25-30 λεπτά.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page