ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΙΡΟΣΚΙ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 28/03/2012

Βαθμός δυσκολίας:



Από τον chef Μάκη Φουρφούρη

Ημερομηνία Προβολής: 28/3/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  •  6 λουκάνικα Φρανκφούρτης ή 6 μικρά χωριάτικα λουκάνικα
  • Ξυλάκια για σουβλάκι  

 Για τη ζύμη:

  • 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 115 γρ. καλαμποκάλευρο
  • 2 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 φλ. γάλα
  • 1 αβγό
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • Πιπέρι

 Για τη σος:

  • 2 κ.σ. μαγιονέζα Hellmann’sReal
  • 1 κ.γ. πελτέ Pummaro
  • ½ κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • 6-7 σταγόνες ταμπάσκο
  • Αλάτι

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βυθίζουμε τα ξύλινα σουβλάκια σε νερο για 10 λεπτά ώστε
να μην καούν κατά το ψήσιμο και τα σκουπίζουμε καλά λίγο πριν τη χρήση.

Σε μπολ χτυπάμε το αβγό με το γάλα.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα στερεά υλικά, αλεύρι,
καλαμποκάλευρο, μπέικιν πάουντερ, μαγειρική σόδα και αλάτι και σιγά σιγά
αδειάζουμε το μείγμα γάλα με αβγό και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να γίνει
ένας παχύρρευστος χυλός.

Κόβουμε τα λουκάνικα στη μέση και καρφώνουμε κάθε μισό κομμάτι
με ένα σουβλάκι.

Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε μείγμα ηλιέλαιο με ελαιόλαδο
μέχρι να κάψει καλά.

Βουτάμε τα λουκάνικα στο κουρκούτι φροντίζοντας να
καλυφθούν καλά

Τηγανίζουμε στο λάδι για περίπου 6 λεπτά μέχρι να
φουσκώσουν και να πάρουν χρώμα.

Για τη σάλτσα ανακατεύουμε μαγιονέζα, πελτέ, ταμπάσκο,
πάπρικα και λίγο αλάτι μέχρι να γίνει μια ωραία σος.

Σερβίρουμε τα λουκανικάκια ιδανικά σε ψηλό ποτήρι και
συνοδεύουμε με τη σος.