ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΙΛΑΦΙ ΜΕ ΑΡΑΚΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 03/11/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου  
ΥΛΙΚΑ
  • 400 γρ. ρύζι για πιλάφι
  • 150 γρ. αρακά
  • 80 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 140 γρ. κρεμμύδι 
  • 700 ml ζωμό λαχανικών
  • 40 γρ. βούτυρο Lurpak (μετά το ψήσιμο)
  • Αλάτι-πιπέρι

Για το μπουκέτο μυρωδικών:
  • 3 φύλλα πράσου (το πράσινο μέρος)
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 3 καρφάκια γαρύφαλλα
  • 1 ματσ. κοτσανάκια μαϊντανού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το μπουκέτο μυρωδικών:
Φτιάχνουμε ένα ματσάκι μυρωδικών με το πράσο, τη δάφνη, τα γαρύφαλα, τα κοτσανάκια του μαϊντανού και το δένουμε με σπάγγο.
 
Για το πιλάφι με αρακά:
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε σε μια κατσαρόλα με βούτυρο. Προσθέτουμε το ρύζι, αλάτι, πιπέρι, τον αρακά και το μισό ζωμό λαχανικών. Ανακατεύουμε, το αφήνουμε να πάρει μία βράση και το μεταφέρουμε σε ένα ταψί. Ρίχνουμε τον υπόλοιπο ζωμό λαχανικών, βάζουμε το μπουκέτο μυρωδικών και σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο. 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για 1 ώρα. 
Όταν το πιλάφι είναι έτοιμο, το βγάζουμε από τον φούρνο, προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.