ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΑBΓΑ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑΤΙΚΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ

Από τον Nomad Chef Ανδρέα Λαγό

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΑBΓΑ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑΤΙΚΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 08/06/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ

3 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 ΜΙΚΡΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
1 ΠΙΠΕΡΙΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΗ
1 ΜΙΚΡΗ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΥΤΕΡΗ ΠΙΠΕΡΙΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΗ
2 ΣΚΕΛ.ΣΚΟΡΔΟ ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΣΕ ΦΕΤΕΣ
400 ΓΡ. ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΟΝΚΑΣΕ
4-6 ΑΒΓΑ
¼ Κ.Γ. ΚΥΜΙΝΟ ΣΕ ΣΚΟΝΗ Η ΜΕΙΓΜΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ
½ Κ.Γ. ΖΑΧΑΡΗ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ:
4 ΧΩΡΙΑΤΙΚΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ IFANTIS
ΦΥΛΛΑ ΜΑΪΝΤΑΝΟΥ
ΦΡΥΓΑΝΙΣΜΕΝΟ ΨΩΜΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι, σωτάρουμε τα λουκάνικα και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σωτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθεί ελαφρώς.
Ρίχνουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για λίγα λεπτά ακόμα, μέχρι να μαραθούν.
Προσθέτουμε τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη , το κύμινο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν, για 5 περίπου λεπτά.
Κάνουμε 4 λακκούβες με μια ξύλινη κουτάλα ανάμεσα στα λαχανικά στο τηγάνι και σπάμε τα αβγά ένα σε κάθε λακκούβα. Προσθέτουμε τα λουκάνικα, κλείνουμε το καπάκι και τα αφήνουμε, για 5-10 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτούν τα λουκάνικα και να ψηθούν τα αβγά.
Ξεσκεπάζουμε και πασπαλίζουμε με φύλλα μαϊντανού.
Σερβίρουμε με το φρυγανισμένο ψωμί.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page