ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΕΣΚΑΝΔΡΙΤΣΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 29/11/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Βασίλη Ακρίβο

Ημέρα προβολής 29/11/2013. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. πεσκανδρίτσα (ουρές)
  • 4 σκελ. σκόρδο
  • 4 πιπεριές τσίλι μικρές
  • 1 φλ. ελαιόλαδο Άλτις
  • Αλάτι-πιπέρι

Για τη σος:

  • 1 κ.σ. μουστάρδα Hellmann’s Mild
  • 1 σφην. χυμό λεμονιού
  • Ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε την ουρά της πεσκανδρίτσας σε φέτες και την βάζουμε σε τηγάνι με ελαιόλαδο που έχει ζεσταθεί. Δεν θέλουμε να την τηγανίζουμε, αλλά να την σιγοβράζουμε σε ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τις σκελίδες σκόρδου, αλατι και πιπέρι και τις τσίλι πιπεριές ολόκληρες. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 5-10 λεπτά.
Μεταφέρουμε το ψάρι και τις πιπεριές σε πιάτο και κρατάμε το ζουμάκι.
Φτιάχνουμε τη σος σ’ ένα μπολ: ρίχνουμε το λεμόνι, την μουστάρδα, το αλατι, το ζουμί από το τηγάνι, την ρίγανη τα ανακατεύουμε καλά. Με την σος περιχύνουμε την πεσκανδρίτσα.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page