ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΕΡΣΙΚΟ ΓΛΥΚΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 19/03/2015

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Pastry Cook Κατερίνα Λιβά
ΥΛΙΚΑ
Για φόρμα 18 εκ.
Για το κέικ: 
  • 125 γρ. βούτυρο Lurpak (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 2 αβγά μεγάλα
  • 225 γρ. αλεύρι μαλακό 
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ 
  • 1 κ.γ. κάρδαμο τριμμένο
  • 125 γρ. κεφίρ (ή γιαούρτι πλήρες)
  • 2 κ.σ. ροδόνερο
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • ¼  κ.γ. κρόκο Κοζάνης
  • 2 κ.γ. νερό
Για την επικάλυψη:
  • 60 γρ. βούτυρο Lurpak (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 90 γρ. Arla φρέσκο τυρί κρέμα (σε θερμοκρασία δωματίου) 
  • 2 ½ κ.σ. μέλι
  • 3 κ.σ. ροδόνερο
  • 100 γρ. ψίχα φιστίκι Αιγίνης ανάλατο 
Για τη διακόσμηση:
  • Αποξηραμένα τριανταφυλλάκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το κέικ:
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και την ζάχαρη, για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά. Ρίχνουμε το κάρδαμο, τον κρόκο Κοζάνης, διαλυμένο σε λίγο νερό, το ροδόνερο και το κάρδαμο. 
Ανακατεύουμε το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. 
Το προσθέτουμε στο μείγμα του βουτύρου, εναλλάξ με το κεφίρ και συνεχίζουμε να χτυπάμε στο μίξερ. Έπειτα απλώνουμε το μείγμα του κέικ στη φόρμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 50 λεπτά.
Για την επικάλυψη:
Βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο με το μέλι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, το ροδόνερο και ανακατεύουμε. 
Αφού κρυώσει το κέικ αλείφουμε την επιφάνειά του με την βουτυρόκρεμα. Πασπαλίζουμε με τριμμένα φιστίκια Αιγίνης και με αποξηραμένα τριαντάφυλλα.