ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΕΡΣΙΚΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ

Από την Pasta Flora

ΠΕΡΣΙΚΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 29/12/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΦΟΡΜΑ ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ 26-30 ΕΚ.

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ:
2 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ
4 ΑΒΓΑ
315 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
200 ΓΡ. ΠΟΥΔΡΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ
1 Κ.Γ. ΚΑΝΕΛΛΑ
1/2 Κ.Γ. ΚΑΡΔΑΜΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
2 Κ.Γ. ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
ΞΥΣΜΑ & ΧΥΜΟ ΑΠΟ 1 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
100 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
60 ML ΝΕΡΟ
1 Κ.Γ. ΑΝΘΟΝΕΡΟ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ:
225 ΓΡ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
115 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK (ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ)
250 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ
1 Κ.Γ. ΥΓΡΗ ΒΑΝΙΛΙΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ:
ΤΡΙΜΜΕΝΗ ΚΑΡΥΔΑ
ΧΩΝΑΚΙΑ ΠΑΓΩΤΟΥ ΜΕ ΓΛΑΣΟ & ΖΑΧΑΡΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα πορτοκάλια ολόκληρα σε μια κατσαρόλα με νερό, για 45 λεπτά. Αλλάζουμε το νερό στην κατσαρόλα και σουρώνουμε κάθε 15 λεπτά, για να ξεπικρίσουν.
Έπειτα κόβουμε σε κομμάτια τα βρασμένα πορτοκάλια, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα πολτοποιούμε στο μούλτι.
Στη συνέχεια χτυπάμε στον κάδο του μίξερ, με το σύρμα, τη ζάχαρη με τα αβγά, για 10 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Εκτός μίξερ, προσθέτουμε την πούδρα αμυγδάλου, το κάρδαμο, την κανέλλα, το μπέικιν πάουντερ και το πολτοποιημένο πορτοκάλι. Απλώνουμε το μείγμα της βασιλόπιτας σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για περίπου 1 ώρα.

Για το σιρόπι:
Βαζουμε σε ένα κατσαρολάκι τον χυμό πορτοκαλιού, το νερό και τη ζάχαρη και βράζουμε, σε μέτρια φωτιά, για 5 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε στο σιρόπι το ξύσμα πορτοκαλιού και το ανθόνερο.

Αφού ψηθεί η βασιλόπιτα την περιχύνουμε με το σιρόπι και την αφήνουμε να κρυώσει.

Για την επικάλυψη:
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το φρέσκο τυρί κρέμα και συνεχίζουμε να χτυπάμε, μέχρι να γίνει κρέμα.

Για τη διακόσμηση:
Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια της βασιλόπιτας την κρέμα και πασπαλίζουμε με τριμμένη καρύδα.
Στολίζουμε τη βασιλόπιτα με χωνάκια παγωτού με γλάσο και διακοσμητική ζάχαρη και σερβίρουμε.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page