ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΠΙΠΕΡΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ & ΦΕΤΑ

Aπό τον Chef Nίκο Κοντοσώρο

ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΠΙΠΕΡΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ & ΦΕΤΑ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 16/11/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

500 ΓΡ. ΠΕΝΝΕΣ TETRAGONO
100 ΓΡ. ΦΕΤΑ
½ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΞΕΡΟ
1 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
1 Κ.Σ. ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΜΕ ΤΣΙΛΙ KALAMATA PAPADIMITRIOU
1 Κ.Σ. ΠΕΛΤΕ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
1 Κ.Σ. ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
1 Κ.Σ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΠΙΠΕΡΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ:
6 ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΨΗΤΕΣ
20 ΓΡ. ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ
2 Κ.Σ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
2 Κ.Σ. ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
½ ΦΛ. ΝΕΡΟ (ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΝΝΕΣ)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τις πέννες σε αλατισμένο νερό και τις αφήνουμε με χλιαρό νερό να φουσκώσουν.
Βάζουμε στο μούλτι τις ψητές πιπεριές Φλωρίνης, τον βασιλικό, τον μαϊντανό, το καβουρδισμένο κουκουνάρι, λίγο νερό από τις πέννες και χτυπάμε, μέχρι να γίνουν σάλτσα.
Ψιλοκόβουμε και σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνουμε αλάτι και σβήνουμε με την κρέμα βαλσαμικού με τσίλι. Έπειτα βάζουμε τον πελτέ ντομάτας, τη σάλτσα πιπεριάς, τις βρασμένες πέννες και λίγο από το νερό τους και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τον βασιλικό, τον μαϊντανό, τη φέτα σπασμένη, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page