ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ, ΑΝΘΟΤΥΡΟ & ΒΑΣΙΛΙΚΟ

Από τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου

ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ, ΑΝΘΟΤΥΡΟ & ΒΑΣΙΛΙΚΟ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 02/11/2015

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

500 ΓΡ. ΠΕΝΝΕΣ ΡΙΓΕ TETRAGONO
3 ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΦΛΑΣΚΕΣ
2 ΦΛ. ΧΥΜΟ ΝΤΟΜΑΤΑΣ Ή ΚΟΝΚΑΣΕ
2 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
3/4 ΦΛ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 Κ.Γ. ΖΑΧΑΡΗ
300 ΓΡ. ΑΝΘΟΤΥΡΟ
150 ΓΡ. ARLA ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΔΑΝΕΖΙΚΟ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
3 ΚΛΩΝ. ΦΡΕΣΚΟ ΘΥΜΑΡΙ
ΦΥΛΛΑ ΦΡΕΣΚΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τις μελιτζάνες σε ένα αντικολλητικό ταψί, τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το σκόρδο, αλάτι, το φρέσκο θυμάρι και τις ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 30 λεπτά.
Βράζουμε τις πέννες σε αλατισμένο νερό και τις στραγγίζουμε.
Για τη σάλτσα βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο, τη σάλτσα ντομάτας, το σκόρδο, το αλάτι, τη ζάχαρη και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά, μέχρι να δέσει.
Προσθέτουμε τις βρασμένες πέννες στη σάλτσα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τις ψητές μελιτζάνες, το τριμμένο κεφαλοτύρι, τα φύλλα βασιλικού, το ανθότυρο και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε τις πέννες, πασπαλίζουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι τριμμένο, πιπέρι και γαρνίρουμε με φρέσκο βασιλικό.