ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, ΕΛΙΕΣ & ΡΟΚΑ

Από τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου

ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, ΕΛΙΕΣ & ΡΟΚΑ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 31/10/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

500 ΓΡ. ΠΕΝΝΕΣ
180 ΓΡ. ΛΕΥΚΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
180 ΓΡ. ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΛΕΥΡΩΤΟΥΣ
40 ΓΡ. ΡΟΔΕΛΕΣ ΕΛΙΑΣ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ
60 ML ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ
150 ML ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
200 ΓΡ. ARLA ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΔΑΝΕΖΙΚΟ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
80 ΓΡ. BABY ΡΟΚΑ
5 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
3 Κ.Σ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τις πέννες σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, για 10-11 λεπτά, μέχρι να γίνουν al dente.
Κόβουμε σε φέτες τα λευκά μανιτάρια και τα πλευρώτους και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
Σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δύο κουταλιές ελαιόλαδο τα λευκά μανιτάρια, για 3-4 λεπτά,σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Στο ίδιο τηγάνι σωτάρουμε σε δύο κουταλιές ελαιόλαδο τα πλευρώτους, τα αλατοπιπερώνουμε και τα βάζουμε στο μπολ. Στη συνέχεια σωτάρουμε σε μια κουταλιά ελαιόλαδο και μια κoυταλιά βούτυρο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας, συνεχώς, για να μην πάρει χρώμα.
Αλατίζουμε, προσθέτουμε τα σωταρισμένα μανιτάρια και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Προσθέτουμε τις ελιές, τις βρασμένες πέννες, την κρέμα γάλακτος και σιγοβράζουμε, μέχρι να δέσει η κρέμα.
Στο τέλος ρίχνουμε τον μαϊντανό, το τριμμένο κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε τις πέννες με τα μανιτάρια με την baby ρόκα από πάνω.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page