ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΦΙΛΕΤΟ ΤΟΝΟΥ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΥΡΩΔΙΚΩΝ

Aπό τον Chef Ξενοφώντα Κατσιμαγκλή

ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΦΙΛΕΤΟ ΤΟΝΟΥ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΥΡΩΔΙΚΩΝ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 25/05/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

200 ΓΡ. ΠΕΝΝΕΣ
3 ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ ΕΚΛΕΚΤΟ ΦΙΛΕΤΟ ΤΟΝΟΥ TRATA (345 γρ.)
1 ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ
1 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΠΙΠΕΡΙΑ
1 ΚΙΤΡΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ
50 ΓΡ. ΡΟΔΕΛΕΣ ΕΛΙΑΣ ΚΑΛΑΜΩΝ Ή ΠΡΑΣΙΝΕΣ
20 ΓΡ. ΑΝΗΘΟ
20 ΓΡ. ΔΥΟΣΜΟ
20 ΓΡ. ΒΑΣΙΛΙΚΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΜΥΡΩΔΙΚΩΝ:
20 ΓΡ. ΑΝΗΘΟ
20 ΓΡ. ΔΥΟΣΜΟ
20 ΓΡ. ΒΑΣΙΛΙΚΟ
200 ΓΡ. ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ
1 Κ.Σ. ΠΕΛΤΕ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
50 ML ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
3 Κ.Σ. ΚΟΝΙΑΚ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τις πέννες σε αλατισμένο νερό. Στη συνέχεια τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.

Για τη σάλτσα μυρωδικών:
Βάζουμε στο μούλτι τη μαγιονέζα, τον πελτέ ντομάτας, το κονιάκ, το χυμό λεμονιού, τον δυόσμο, τον άνηθο, τον βασιλικό και χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Κόβουμε σε λεπτές λωρίδες και βάζουμε σε ένα μπολ την κίτρινη, την πορτοκαλί και την κόκκινη πιπεριά. Προσθέτουμε τις ροδέλες ελιάς, τον άνηθο ψιλοκομμένο, τον δυόσμο, το εκλεκτό φιλέτο τόνου, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τις βρασμένες πέννες στη σαλάτα και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε με λίγη σάλτσα μυρωδικών και αλατοπιπερώνουμε.
Σερβίρουμε, περιχύνουμε με λίγη ακόμη σάλτσα, προσθέτουμε το εκλεκτό φιλέτο τόνου και γαρνίρουμε με βασιλικό.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page