ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΑΤΑΤΟΤΥΡΟΠΙΤΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 20/05/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Chef Μαριλένα Παντάκη

Ημερομηνία προβολής 20/05/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ

  • 4 πατάτες 
  • 3 φλ. γάλα Δωδώνη
  • 150 γρ. γραβιέρα Δωδώνη
  • 300 γρ. φέτα Δωδώνη
  • 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 200 γρ. καπνιστή γαλοπούλα Fouantré Ifantis
  • 6 – 7 αβγά 
  • 2 κολοκυθάκια
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 σκελ. σκόρδο 
  • ½ φλ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 7 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη 
  • ½ ματσ. φρέσκο δυόσμο
  • ½ ματσ. μαϊντανό
  • Αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τις πατάτες όσο να κρατάνε. Χτυπάμε τα αβγά μαζί με το γάλα. Ψιλοκόβουμε στο μπλέντερ τα κρεμμύδια και τα κολοκυθάκια. Κόβουμε την γαλοπούλα σε κυβάκια. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα κολοκυθάκια μέσα στα αβγά. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη φέτα σε τρίμματα και την γραβιέρα τριμμένη. Τέλος προσθέτουμε τις πατάτες κομμένες σε ροδέλες, το δυόσμο και το μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλεύρι, ελαιόλαδο, αλάτι – πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε σε ταψάκι που έχουμε αλείψει με λάδι, πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 45 λεπτά.