ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΑΤΑΤΟΣΟΥΠΑ & ΜΠΑΣΤΟΥΝΑΚΙΑ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ

Από τον Chef Aστέριο Κουστούδη

ΠΑΤΑΤΟΣΟΥΠΑ & ΜΠΑΣΤΟΥΝΑΚΙΑ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 11/11/2015

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

6 ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ
4 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ
1 ΠΡΑΣΟ
1 Κ.Σ. ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΜΕ ΡΙΓΑΝΗ & ΘΥΜΑΡΙ KALAMATA PAPADIMITRIOU
½ ΦΥΛΛΟ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ
1 ΚΡΟΚΟ ΑΒΓΟΥ
10 ΦΕΤΕΣ ΠΡΟΣΟΥΤΟ FERRANO IFANTIS
100 ΓΡ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
200 ML ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ LIGHT ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
120 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
ΧΥΜΟ ΑΠΟ 1/2 ΛΕΜΟΝΙ
2 ΚΛΩΝ. ΦΡΕΣΚΙΑ ΡΙΓΑΝΗ
10 ΦΥΛΛΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ
60 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

 

EKTEΛΕΣΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΠΑΤΟΣΟΥΠΑ
Σωτάρουμε σε ελαιόλαδο τα φρέσκα κρεμμύδια και το πράσο. Προσθέτουμε τις πατάτες, τη φρέσκια ρίγανη, τη μουστάρδα με ρίγανη και θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το νερό και το αφήνουμε να μαγειρευτεί σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να χυλώσουν. Στο τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο. Αφού βράσει, χτυπάμε τη σούπα στο μούλτι, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό και την περνάμε από σίτα, για να γίνει βελουτέ. Ρίχνουμε το χυμό λεμόνι και αλατίζουμε.

ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΣΤΟΥΝΑΚΙΑ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ
Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας, το αλείφουμε με τον κρόκο αβγού, βάζουμε πάνω μία φέτα προσούτο, τρυπάμε ελαφρώς το φύλλο με ένα πιρούνι, το κόβουμε σε λεπτές λωρίδες και με το χέρι στρίβουμε τις άκρες. Ψήνουμε τα μπαστουνάκια σφολιάτας με προσούτο, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 10 λεπτά.

Σερβίρουμε την πατατόσουπα.
Ρίχνουμε τη φρέσκια ρίγανη, το φρέσκο τυρί κρέμα και γαρνίρουμε με τα φύλλα μουστάρδας. Προσθέτουμε τα μπαστουνάκια με προσούτο και στολίζουμε με ωμό προσούτο.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page