ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΡΑΠΑΝΑΚΙΑ, ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙ & ΠΙΠΕΡΙΑ ΦΛΩΡΙΝΗΣ

Από τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου

ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΡΑΠΑΝΑΚΙΑ, ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙ & ΠΙΠΕΡΙΑ ΦΛΩΡΙΝΗΣ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 25/05/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

YΛΙΚΑ
ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ

300 ΓΡ. BABY ΠΑΤΑΤΕΣ
2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
200 ΓΡ. ΡΑΠΑΝΑΚΙΑ
3 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ
2 ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ
1 ΠΙΠΕΡΙΑ ΦΛΩΡΙΝΗΣ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΟ DRESSING:
150 ΓΡ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
30 ML ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
50 ΓΡ. ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΑΠΑΛΗ KALAMATA PAPADIMITRIOU
1 Κ.Σ. ΜΕΛΙ
ΑΛΑΤΙ–ΠΙΠΕΡΙ

EKTEΛΕΣΗ
Βράζουμε τις baby πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, για 20-25 λεπτά.
Μόλις οι πατάτες είναι έτοιμες, τις σουρώνουμε, τις κρυώνουμε κάτω από τρεχούμενο νερό και τις αφήνουμε να στραγγίξουν. Κόβουμε τις baby πατάτες στα τέσσερα και τα ραπανάκια στη μέση και μετά σε λεπτές φέτες.
Στη συνέχεια σωτάρουμε τις βρασμένες baby πατάτες σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με βούτυρο, για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν. Έπειτα κόβουμε σε ροδέλες και προσθέτουμε τα ραπανάκια και τα κολοκυθάκια. Βάζουμε την πιπεριά Φλωρίνης, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο ψιλοκομμένο.

Για το dressing:
Bάζουμε σε ένα μπολ το φρέσκο τυρί κρέμα, το μέλι, την κρέμα γάλακτος, την απαλή μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι λίγο νερό και ανακατεύουμε.

Περιχύνουμε με το dressing την πατατοσαλάτα, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page