ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔA & ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ

Από την Chef Ζωή Μελέτη

ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔA & ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 06/10/2015

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ
½ ΚΙΛΟ ΠΑΤΑΤΕΣ
6 ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΦΡΑΝΚΑ ΑΠΟ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ IFANTIS
1 ΠΙΠΕΡΙΑ ΠΡΑΣΙΝΗ
1 ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΟΚΚΙΝΗ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΦΡΕΣΚΟ
1 ΜΕΓΑΛΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΞΕΡΟ
½ ΜΑΤΣ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΒΟΥΤΥΡΟ:
50 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK (ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ)
½ Κ.Γ. ΠΑΠΡΙΚΑ
4 ΚΛΩΝ. ΘΥΜΑΡΙ
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ ½ ΛΕΜΟΝΙ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΣ:
3 Κ.Σ. ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ SQUEEZE ΑΠΑΛΗ KALAMATA PAPADIMITRIOU
1 ΣΦΗΝ. ΜΕΛΙ
1 ΣΦΗΝ. ΛΕΥΚΟ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ ΞΙΔΙ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν.

Για το αρωματικό βούτυρο:
Βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο, την πάπρικα, το θυμάρι, το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Κόβουμε στη μέση τα λουκάνικα γαλοπούλας τα γεμίζουμε με το αρωματικό βούτυρο και τα βάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 15 λεπτά.

Για τη σος:
Βάζουμε σε ένα μπολ την απαλή μουστάρδα, το μέλι, το λευκό βαλσαμικό ξίδι, προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.

Αναμειγνύουμε τις βρασμένες πατάτες με τη σος. Ψιλοκόβουμε και προσθέτουμε στην πατατοσαλάτα την κόκκινη και την πράσινη πιπεριά, το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι και τον μαϊντανό. Αλατίζουμε και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε την πατατοσαλάτα με τα ψητά λουκάνικα.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page