ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ, ΖΑΜΠΟΝ & DRESSING ΑΒΓΩΝ

Από τον Chef Aλέξανδρο Παπανδρέου

ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ, ΖΑΜΠΟΝ & DRESSING ΑΒΓΩΝ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 29/10/2015

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

500 ΓΡ. BABY ΠΑΤΑΤΕΣ
20 ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ
1 ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ
2 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ
3 Κ.Σ. ΚΑΠΠΑΡΗ
2 Κ.Σ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
200 ΓΡ. ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ARLA
200 ΓΡ. ΖΑΜΠΟΝ ΜΠΟΥΤΙ ΚΑΠΝΙΣΤΟ FOUANTRE IFANTIS
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΟ DRESSING:
4 ΒΡΑΣΤΑ ΑΒΓΑ
2 Κ.Σ. ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ
50 ML ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ARLA ME 36% ΛΙΠΑΡΑ
3 Κ.Σ. ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ME ΤΣΙΛΙ ΚΑLAMATA PAPADIMITRIOU
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά τις baby πατάτες και τις βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με κρύο αλατισμένο νερό να βράσουν, για 20-25 λεπτά.
Μόλις οι πατάτες είναι έτοιμες, τις σουρώνουμε, τις κρυώνουμε κάτω από τρεχούμενο νερό και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.
Κόβουμε τα ντοματίνια στα τέσσερα, ψιλοκόβουμε την πράσινη πιπεριά, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τα βραστά ασπράδια αβγών, ψιλοκομμένα, και την κάππαρη. Στη συνέχεια βάζουμε τις βρασμένες baby πατάτες κομμένες στα τέσσερα, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το κεφαλοτύρι.

Για το dressing:
Καθαρίζουμε τα αβγά, βάζουμε τους κρόκους σε ένα μπολ και τους λιώνουμε.
Προσθέτουμε τη μαγιονέζα, την κρέμα γάλακτος, την κρέμα βαλσαμικού με τσίλι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα ωραίο dressing.
Περιχύνουμε με το dressing την πατατοσαλάτα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το καπνιστό ζαμπόν, κομμένο σε κυβάκια, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page