ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΑΤΑΤΕΣ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ & ΠΡΟΣΟΥΤΟ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 04/04/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από την τηλεθεατή Πάρη Σταγκίδη

ΥΛΙΚΑ

  • 1/2 κ. πατάτες (κατά προτίμηση Πολύμυλου Κοζάνης)
  • 1 κ.γ. αλάτι χονδρό
  • 1 λίτρο νερό

Για τη σάλτσα γιαουρτιού:

  • 100 γρ.γιαούρτι 2%
  • 10 ml λάδι αρωματισμένο με μανιτάρια πορτσίνι
  • 1/4 κ.γ. αλάτι & πιπέρι
  • 5 φύλλα δυόσμου φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 50 γρ. προσιούτο 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες πάχους 8 χιλιοστών. Βάζουμε σε νερό αλατισμένο και τια αφήνουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες. Τηγανίζουμε σε ελάχιστο ελαιόλαδο και τις γυρνάμε μια-μια για να ψηθούν και από τις δύο πλευρές Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στεγνώσουν. Για τη σος: σωτάρουμε ελαφρώς το προσούτο ψιλοκομμένο. Αναμιγνύουμε σε μπολ όλα τα υλικά της σάλτσας μαζί με το προσούτο.
Σερβίρουμε σε ξύλινη βάση τις πατάτες με τη σος από πάνω.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page