ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ & ΤΥΡΙΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 24/10/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Aλέξανδρο Παπανδρέου

ΥΛΙΚΑ
  • 500 γρ. baby πατάτες
  • 150 γρ. τυρί Arla Αυθεντικό Regato 
  • 150 γρ. Arla Αυθεντικό Δανέζικο Σκληρό τυρί 
  • 1 σκελ.σκόρδο
  • 200 ml Arla κρέμα γάλακτος 
  • 250 ml γάλα
  • 80 γρ. βούτυρο Lurpak
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι- πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι τύπου γουόκ, το ελαιόλαδο και το βούτυρο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Βάζουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, τις πατάτες κομμένες στα τέσσερα και το μοσχοκάρυδο. Έπειτα ρίχνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε τις πατάτες, με ανοιχτό καπάκι, μέχρι να μαλακώσουν. 
Τρίβουμε και ανακατεύουμε τα τυριά. 
Μεταφέρουμε σε ένα πυρέξ τις πατάτες με την κρέμα γάλακτος. 
Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με το μείγμα των τριμμένων τυριών και ρίχνουμε πιπέρι. 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 30 λεπτά, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να πάρουν χρώμα. 
Όταν οι πατάτες είναι έτοιμες, τις βγάζουμε από το φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν ελάχιστα, πριν τις σερβίρουμε.