ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΙΑΧΝΙ

Από την Ελένη Ψυχούλη

ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΙΑΧΝΙ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 18/04/2016

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

4 ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ
1 Κ.Σ. ΜΕΙΓΜΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ EVRIPIDOU.GR
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ
4 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
1 Κ.Σ. ΠΕΛΤΕ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
1 ΦΛ. ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΟΝΚΑΣΕ
1 ΦΛ. ΝΕΡΟ
4 ΚΛΩΝ. ΦΡΕΣΚΟ ΚΟΛΙΑΝΔΡΟ
ΑΛΑΤΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τις πατάτες κομμένες κυδωνάτες, το αμερικάνικο μείγμα μπαχαρικών και συνεχίζουμε το σωτάρισμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, το αλάτι, τον πελτέ ντομάτας, τη ντομάτα κονκασέ, το νερό και ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και το αφήνουμε να μαγειρευτεί, για 25–30 λεπτά. Σερβίρουμε τις πατάτες γιαχνί με φρέσκο κόλιανδρο.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page