ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΙΜΑ BBQ & ΠΡΟΣΟΥΤΟ

Από τον Nomad Chef Ανδρέα Λαγό

ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΙΜΑ BBQ & ΠΡΟΣΟΥΤΟ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 27/12/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

YΛΙΚΑ

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ:
4 ΜΕΤΡΙΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ
4 Κ.Σ. ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
100 ΓΡ. ARLA MOZZARELLA ΤΡΙΜΜΕΝΗ
50 ΓΡ. ARLA ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΔΑΝΕΖΙΚΟ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΚΙΜΑ BBQ:
300 ΓΡ. ΚΙΜΑ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ
2 ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΦΡΕΣΚΑ
1 ΚΑΡΟΤΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
1/2 ΦΛ. ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ
4 Κ.Σ. ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ BBQ KALAMATA PAPΑDIMITRIOU
4 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ:
4 Κ.Γ. ΑRLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ
8 ΦΕΤΕΣ ΠΡΟΣΟΥΤΟ FERRANO IFANTIS
ΣΧΟΙΝΟΠΡΑΣΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ BBQ KALAMATA PAPΑDIMITRIOU

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη σάλτσα κιμά BBQ:
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι και το τριμμένο καρότο, για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τον κιμά, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για λίγα λεπτά ακόμα. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί για 1 λεπτό, προσθέτουμε μία κούπα νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τον κιμά να μαγειρευτεί, για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά του. Στο τέλος καραμελώνουμε με την κρέμα βαλσαμικού BBQ.

Για τις πατάτες:
Τυλίγουμε κάθε πατάτα, ξεχωριστά, μέσα σε αλουμινόχαρτο, τις βάζουμε σε ένα ταψί και τις ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για μιάμιση ώρα.
Βγάζουμε τις ψητές πατάτες από το φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς.
Στη συνέχεια, αφαιρούμε λίγο από το εσωτερικό κάθε ψημένης πατάτας και το βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το αλάτι, την κρέμα γάλακτος, το πιπέρι, το βούτυρο και ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει σαν πουρές.
Βάζουμε τις ψημένες πατάτες σε ταψί και τις αλατοπιπερώνουμε. Έπειτα τις γεμίζουμε, μοιράζοντας την μισή τριμμένη mozzarella, το μισό τριμμένο κεφαλοτύρι και την σάλτσα κιμά. Από πάνω βάζουμε από μια κουταλιά πουρέ πατάτας, την υπόλοιπη τριμμένη mozzarella και το υπόλοιπο τριμμένο κεφαλοτύρι.
Ψήνουμε τις γεμιστές πατάτες, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει χρώμα.
Αφού ψηθούν, προσθέτουμε ένα κουταλάκι φρέσκο τυρί κρέμα με μυρωδικά σε κάθε γεμιστή πατάτα. Βάζουμε από πάνω το προσούτο, πασπαλίζουμε με το σχοινόπρασο, περιχύνουμε με την κρέμα βαλσαμικού BBQ και σερβίρουμε.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page