ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 02/04/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Ελένη Ψυχούλη

Ημερομηνία Προβολής: 2/4/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 1
    κιλό πατάτες
  • 4
    κ.σ. μαγιονέζα Hellmann’s Real Light
  • 3
    σκελ. σκόρδο
  • 2
    κλων. θυμάρι
  • 1
    κλων. δενδρολίβανο
  • 1
    κ.γ. πάπρικα
  • Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες.
Τοποθετούμε τις πατάτες σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε την πάπρικα.
Ρίχνουμε τη μαγιονέζα και τις σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες.
Με ένα ψαλιδάκι κόβουμε σε κομματάκια τα φύλλα από ένα κλωναράκι δεντρολίβανο και φυλλαράκια από θυμάρι. Τελειώνουμε με αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε καλά τις πατάτες με κουτάλα, ή -ακόμα καλύτερα- με τα χέρια για να πάνε παντού τα υλικά και τις αδειάζουμε σε αντικολλητικό ταψί φροντίζοντας να είναι σε μία στρώση για να ψηθούν καλύτερα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για μία ώρα στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν, ανακατεύοντας 2-3 φορές τις πατάτες κατά τη διάρκεια του ψησίματος.