ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΠΕΝΝΕΣ & ΚΙΜΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΣΣΕΨΑΝ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ & ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ

Από τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου

ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΠΕΝΝΕΣ & ΚΙΜΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΣΣΕΨΑΝ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ & ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 21/11/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

400 ΓΡ. ΠΕΝΝΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΣΣΕΨΑΝ
350 ΓΡ. ΚΙΜΑ ΣΑΛΤΣΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΣΣΕΨΕ
150 ΓΡ. ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΑΣΠΡΑ
150 ΓΡ. MANITAΡΙΑ PORTOBELLO
150 ΓΡ. ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΛΕΥΡΩΤΟΥΣ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ
1 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
2 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
100 ML ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ
150 ΓΡ. ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
120 ΓΡ. ΤΥΡΙ ARLA ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ REGATO ΤΡΙΜΜΕΝΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ:
3 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
3 Κ.Σ. ΑΛΕΥΡΙ
500 ΓΡ. ΓΑΛΑ
175 ΓΡ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
1 ΚΡΟΚΟ ΑΒΓΟΥ
¼ Κ.Γ. ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα άσπρα μανιτάρια, τα πορτομπέλο και τα πλευρώτους σε πολύ μικρά κομμάτια, σαν κιμά και τα σωτάρουμε μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο, σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και σβήνουμε με το κόκκινο κρασί.
Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και αφήνουμε να μανιτάρια να σιγοβράσουν, για 7-8 λεπτά.
Μόλις τα μανιτάρια είναι έτοιμα, προσθέτουμε τον κιμά που μας περίσσεψε, ανακατεύουμε και τα αποσύρουμε από τη φωτιά.

Για τη μπεσαμέλ:
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε, μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα. Έπειτα ρίχνουμε το γάλα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε, μέχρι να δέσει η κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το φρέσκο τυρί κρέμα, το τριμμένο μοσχοκάρυδο, τον κρόκο αβγού, αλάτι και ανακατεύουμε.

Απλώνουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί τις πέννες που μας περίσσεψαν.
Προσθέτουμε από πάνω τον κιμά με τα μανιτάρια και απλώνουμε τη μπεσαμέλ.
Πασπαλίζουμε με τριμμένο regato και ψήνουμε το παστίτσιο, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 30-35 λεπτά, μέχρι να κάνει κρούστα.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page