ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΑΣΤΕΛΙ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ & ΚΑΡΑΜΕΛΑ

Από τον Chef Άνταμ Κοντοβά

ΠΑΣΤΕΛΙ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ & ΚΑΡΑΜΕΛΑ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 07/05/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΠΑΣΤΕΛΙ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ & ΚΑΡΑΜΕΛΑ

 

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΤΕΛΙ:

600 ΓΡ. ΑΝΘΟΜΕΛΟ
600 ΓΡ. ΣΟΥΣΑΜΙ ΑΣΠΡΟ ΑΝΑΠΟΦΛΟΙΩΤΟ
 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ:
300 ΓΡ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ

100 ML ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ

113 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ AΧΝΗ

ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1 ΛΑΙΜ

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ:

200 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΗ

120 ML ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ

90 ΓΡ. ‏ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK

1 Κ.Γ. ‏ΑΛΑΤΙ

 

ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΦΙΛΕΤΑ ΛΑΙΜ:

ΦΙΛΕΤΑ ΑΠΟ ½ ΛΑΙΜ

ΖΑΧΑΡΗ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΗ

 

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ:

ΦΙΣΤΙΚΙΑ ΑΙΓΙΝΗΣ

 

Για το παστέλι με κρέμα τυριού και καραμέλα

Bράζουμε το μέλι, σε χαμηλή φωτιά για περίπου 8 λεπτά. Προσθέτουμε το καβουρδισμένο σουσάμι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να γίνει ένα παχύρευστο μείγμα. Έπειτα απλώνουμε το μείγμα πάνω σε μια λαδόκολλα και το ανοίγουμε με έναν πλάστη στο πάχος που θέλουμε, το αφήνουμε για 20 λεπτά να κρυώσει και να σφίξει και το κόβουμε στο σχήμα που θέλουμε.

Για την κρέμα τυριού χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη και την κρέμα γάλακτος. Ρίχνουμε το ξύσμα λάιμ και βάζουμε την κρέμα τυριού στο ψυγείο να κρυώσει.

Ζεσταίνουμε τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει και να γίνει καραμέλα. Προσθέτουμε το βούτυρο την κρέμα γάλακτος το αλάτι ανακατεύουμε και αφήνουμε την καραμέλα να κρυώσει.

Κόβουμε το εσωτερικό από τα λάιμ και περνάμε τα φιλέτα από τη ζάχαρη.

Βάζουμε 3 κουταλάκια από την καραμέλα στο πιάτο προσθέτουμε την κρέμα, κομμάτια από το παστέλι, τα καραμελωμένα φιλέτα λάιμ,πασπαλίζουμε με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης και σερβίρουμε.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page