ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΧΛΙΟΙ ΜΠΟΥΜΠΟΥΡΙΣΤΟΙ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 15/04/2011

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Δημήτρη Μαυράκη


Ημερομηνία Προβολής: 15/4/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video


ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. χοχλιούς χοντρούς
  • 1 κ.σ. ξερό δεντρολίβανο
  • ½ φλ. ξύδι από σταφύλια
  • 500 γρ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 1 φλ. αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ενα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε αλάτι μεχρι να μην βλέπουμε τον πάτο του. Το αφήνουμε να κάψει πολύ καλά. Ρίχνουμε τους χοχλιούς μπούμπουρα (μπρούμυτα), με το στόμιο του κέλυφους να πατάει στο αλάτι δηλαδή. Όταν αρχίσουν να σκάνε, περιχύνουμε με μπόλικο ελαιόλαδο. Τηγανίζουμε για 6 λεπτά, σε δυνατή φωτιά. Όταν δούμε ότι το αλάτι περιμετρικά του τηγανιού έχει γίνει καφέ, ρίχνουμε το ξερό δενδρολίβανο. Πρέπει να είναι ξερό το δενδρολίβανο, για να δώσει αμέσως όλο το άρωμα του. Σβήνουμε με ένα καλό ξύδι από κρασί. Περιμένουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να δέσει η σάλτσα για περίπου δύο λεπτά. Σερβίρονται ζεστοί, σε βαθύ πιάτο και τους περιχύνουμε με το ζουμάκι από το τηγάνι που είναι όλη η νοστιμιά. Απαραίτητως δίπλα στο πιάτο βάζουμε οδοντογλυφίδες!