ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΑΠΑΡΔΕΛΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΧΑΛΟΥΜΙ & ΔΥΟΣΜΟ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 15/11/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Μανώλη Θλιβερό


Ημερομηνία προβολής 15/11/12 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ

  • 150 γρ. παπαρδέλες 
  • 1 κοτόπουλο στήθος φιλέτο
  • 50 γρ. χαλούμι
  • 1 – 2 σκελ. σκόρδο
  • Δυόσμο φρέσκο
  • 50 ml ελαιόλαδο Άλτις 
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο
  • 1 ποτ. λευκό κρασί
  • 80 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ. μαργαρίνη με βούτυρο Flora Soft
  • 5 – 6 ντοματίνια
  • ½ κ.γ. ζάχαρη
  • Αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τις παπαρδέλες σε αλατισμένο νερό για 8 λεπτά. Κόβουμε σε λεπτές λωρίδες το κοτόπουλο. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και μαργαρίνη με βούτυρο, αλάτι – πιπέρι και σοτάρουμε το κοτόπουλο.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο και τα προσθέτουμε κι αυτά στο τηγάνι. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να εξατμιστεί το κρασί.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να δέσει λίγο. Προσθέτουμε τις παπαρδέλες και ανακατεύουμε.
Κόβουμε το χαλούμι σε λωρίδες και το ψήνουμε σε σχαροτήγανο ή αντικολλητικό τηγάνι. Το αποσύρουμε από τη φωτιά και το κόβουμε λωρίδες. Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα ψήνουμε στο φούρνο με χοντρό αλάτι για 6 – 7 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Σερβίρουμε τις παπαρδέλες με το κοτόπουλο γαρνίροντας με τα ψητά ντοματίνια και το χαλούμι.