ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΑΝΑΡΙΣΜΕΝΑ ΦΙΛΕΤΑ ΣΑΡΔΕΛΑΣ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ

Από την Τασούλα Κουφοπούλου

ΠΑΝΑΡΙΣΜΕΝΑ ΦΙΛΕΤΑ ΣΑΡΔΕΛΑΣ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 03/05/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

YΛΙΚΑ

800 ΓΡ. ΦΙΛΕΤΟ ΣΑΡΔΕΛΑΣ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟ TRATA ON ICE
ΧΥΜΟ ΑΠΟ 1 ΛΑΙΜ
ΗΛΙΕΛΑΙΟ (ΓΙΑ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ)
ΚΑΛΑΜΑΚΙΑ ΓΙΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙ
ΑΛΑΤΙ

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΑΡΙΣΜΑ:
1½ ΦΛ. ΑΛΕΥΡΙ
1/4 Κ.Γ. ΑΛΑΤΙ
1 Κ.Γ. ΡΙΓΑΝΗ
1 Κ.Γ. ΣΚΟΡΔΟ ΣΕ ΣΚΟΝΗ
1 Κ.Γ. ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΟ
3 ΑΒΓΑ
3 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1½ ΦΛ. ΚΑΛΑΜΠΟΚΑΛΕΥΡΟ
½ ΦΛ. ΦΙΛΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ

ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΙΠ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑΣ:
1 ΦΛ. ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ
1 ΦΛ. ΣΤΡΑΓΓΙΣΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1 ΛΑΙΜ
4-5 Κ.Σ. ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ-ΛΕΜΟΝΙ KALAMATA PAPADIITRIOU
2 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
4 Κ.Σ. ΑΝΗΘΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
ΑΛΑΤΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το πανάρισμα:
Βάζουμε σε ένα μεγάλο πιάτο το αλεύρι, το αλάτι, τη ρίγανη, το σκόρδο σε σκόνη, το αποξηραμένο κρεμμύδι και ανακατεύουμε. Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αβγά με λίγο ελαιόλαδο και σε ένα πιάτο ανακατεύουμε το καλαμποκάλευρο με το φιλέ αμυγδάλου.
Αλατίζουμε τις σαρδέλες και τις περνάμε μία μία, πρώτα από το μείγμα με το αλεύρι, έπειτα από το αβγό και στο τέλος από το καλαμποκάλευρο με το φιλέ αμυγδάλου.

Βάζουμε τις παναρισμένες σαρδέλες στο ψυγείο, για ένα τέταρτο, να σφίξουν. Στη συνέχεια τις τηγανίζουμε με ηλιέλαιο, σε μέτρια φωτιά. Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και ρίχνουμε λίγο χυμό λάιμ.

Για το ντιπ μαγιονέζας:
Βάζουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, το ξύσμα λάιμ, την κρέμα βαλσαμικού, αλάτι και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε το ντιπ σε δυο ποτηράκια, στο ένα προσθέτουμε ξύσμα λάιμ και στο άλλο το τριμμένο σκόρδο και τον ψιλοκομμενο άνηθο.

Περνάμε τα φιλέτα σαρδέλας πανέ σε καλαμάκια και σερβίρουμε με ντιπ μαγιονέζας.