ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΚΑΡΥΔΑΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ

Aπό τον Chef Γιώργο Παπαδόπουλο

ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΚΑΡΥΔΑΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 07/10/2015

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ
200 ML ΑRLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
400 ML ΓΑΛΑ ΚΑΡΥΔΑΣ
80 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
5 ΦΥΛΛΑ ΖΕΛΑΤΙΝΗΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ:
½ ΦΥΛΛΟ ΖΕΛΑΤΙΝΗΣ
500 ΓΡ. ΧΥΜΟ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ
100 ΓΡ. ΓΛΥΚΟΖΗ
35 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
6 ΓΡ. ΑΓΑΡ ΑΓΑΡ
2 ΓΡ. ΑΛΑΤΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε το γάλα καρύδας με την ζάχαρη. Προσθέτουμε τις μουλιασμένες σε κρύο νερό ζελατίνες και τις ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν. Αφήνουμε το μείγμα της κρέμας πάνω σε ένα μπολ με πάγο να κρυώσει, σε θερμοκρασία δωματίου, για 2 λεπτά. Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί. Ενσωματώνουμε στην κρέμα τη σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά. Γεμίζουμε με την πανακότα τις μικρές φόρμες σιλικόνης και τις βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά ή στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν.

Για τη σάλτσα μανταρίνι:
Λιώνουμε τη ζελατίνη για 5 λεπτά σε κρύο νερό. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τον χυμό μανταρίνι, την ζάχαρη, το αγάρ αγάρ και την γλυκόζη. Bράζουμε για 2 λεπτά και την κατεβάζουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε μέσα τις ζελατίνες και όταν λιώσουν προσθέτουμε το αλάτι και την περνάμε από σινουά. Τη βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για 45 λεπτά. Έπειτα τη χτυπάμε στο μούλτι, μέχρι να αφρατέψει.

Ξεφορμάρουμε τις πανακότες και σερβίρουμε με τη σάλτσα από μανταρίνι.
Στολίζουμε με φυλλαράκια δυόσμου.