ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΜΕ ΓΑΛΑ ΚΑΡΥΔΑΣ & ΦΡΟΥΤΑ ΤΟΥ ΠΑΘΟΥΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 04/02/2015

Βαθμός δυσκολίας:

Aπό τον Chef Xρόνη Δαμαλά
ΥΛΙΚΑ
  • 250 ml Arla κρέμα γάλακτος
  • 400 ml γάλα καρύδας Oriental Express
  • 250 ml γάλα
  • 20 γρ. ζελατίνες
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. ταπιόκα 
  • 4 φρούτα του πάθους
  • 2 κ.σ. μέλι 
  • Ξύσμα από 1 λάιμ
  • 2 πορτοκάλια 
  • Φύλλα δυόσμου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε μισό λίτρο νερό σε ένα κατσαρολάκι. Προσθέτουμε σιγά σιγά την ταπιόκα, για να μην κολλήσει, και την βράζουμε για 10 περίπου λεπτά. Έπειτα την σουρώνουμε και την ξεπλένουμε καλά.
Μουλιάζουμε τις ζελατίνες σε κρύο νερό. 
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα καρύδας και το γάλα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ξύσμα λάιμ, τις ζελατίνες στραγγισμένες, την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. 
Μοιράζουμε την κρέμα σε ποτήρια και την βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες, μέχρι να πήξει.
Βάζουμε σε ένα μπολ την βρασμένη ταπιόκα, προσθέτουμε τα φρούτα του πάθους, το χυμό πορτοκάλι, το μέλι, το φιλέτο πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε την πανακότα με την ταπιόκα, προσθέτουμε φύλλα δυόσμου και φρούτα του πάθους.
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page