ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ & ΣΑΛΤΣΑ ΓΛΥΚΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ

Aπό τον Chef Γιάννη Κιόρογλου

ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ & ΣΑΛΤΣΑ ΓΛΥΚΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 27/12/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

500 ML ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36%
500 ΓΡ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
20 ΓΡ. ΞΥΣΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
15 ΓΡ. ΦΥΛΛΑ ΖΕΛΑΤΙΝΗΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΓΛΥΚΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ:
100 ΓΡ. ΚΟΛΟΚΥΘΑ
50 ML ΛΕΥΚΟ ΜΟΣΧΑΤΟ ΚΡΑΣΙ ΜΕΛΙΤΗΣ ΑΒΑΝΤΙΣ
30 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
50 ΓΡ. ΚΑΡΥΔΙΑ
15 ΓΡ. ΣΤΑΦΙΔΕΣ
1 ΞΥΛΟ ΚΑΝΕΛΛΑΣ
80 ΓΡ. ΜΕΛΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την πανακότα:
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος. Έπειτα προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, τις μουλιασμένες και στραγγισμένες ζελατίνες, το φρέσκο τυρί κρέμα και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να δέσει η κρέμα.
Μοιράζουμε την πανακότα σε ποτήρια, μέχρι τη μέση, και τη βάζουμε στο ψυγείο, για 40 λεπτά, να κρυώσει.

Για την σάλτσα γλυκού κρασιού με κολοκύθα:
Κόβουμε σε κυβάκια την κολοκύθα και την σωτάρουμε σε μια κατσαρόλα με βούτυρο. Προσθέτουμε τις σταφίδες, το ξύλο κανέλλας, τα καρύδια, σβήνουμε με το λευκό μοσχάτο κρασί και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μέλι και βράζουμε, για 5-6 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Μοιράζουμε τη σάλτσα γλυκού κρασιού με κολοκύθα στα ποτήρια με την πανακότα και σερβίρουμε.