ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΑΕΓΙΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ, ΠΑΝΣΕΤΑ & ΠΑΣΤΑ ΠΙΠΕΡΙΑΣ

Από τον Chef Γιώργο Τσελίδη

ΠΑΕΓΙΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ, ΠΑΝΣΕΤΑ & ΠΑΣΤΑ ΠΙΠΕΡΙΑΣ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 06/04/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ
8 ΠΑΝΣΕΤΕΣ (ΣΕ ΛΕΠΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ)
100 ΓΡ. ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΠΝΙΣΤΟ IFANTIS
6 ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΕΣ
1 ΜΕΤΡΙΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ
1 ΜΕΤΡΙΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ
2 ΦΛ. ΡΥΖΙ ΚΑΡΟΛΙΝΑ
5 ΦΛ. ΖΩΜΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
2 ΜΕΤΡΙΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ
190 ΓΡ. ΠΑΣΤΑ ΓΛΥΚΟΠΙΚΑΝΤΙΚΗΣ ΠΙΠΕΡΙΑΣ ΜΕ ΦΕΤΑ ALMITO
100 ΓΡ. ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ
1 Κ.Γ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
1 Κ.Γ. ΚΟΥΡΚΟΥΜΑ
1 Κ.Γ. ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΠΑΠΡΙΚΑ
2 Κ.Σ. ΣΠΟΡΕΛΑΙΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τις πανσέτες σε ένα αντικολλητικό ταψί, τις αλατοπιπερώνουμε και τις αλείφουμε με την πάστα γλυκοπικάντικης πιπεριάς. Έπειτα τις ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 20 λεπτά.
Σωτάρουμε σε μια κατσαρόλα με σπορέλαιο το ψιλοκομμένο μπέικον και το κρεμμύδι, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα φασολάκια και την πράσινη πιπεριά, το ρύζι, το πιπέρι, την καπνιστή πάπρικα και τον κουρκουμά. Ρίχνουμε τον ζωμό κοτόπουλου και την ψιλοκομμένη φρέσκια ντομάτα και το αφήνουμε, σκεπασμένο, να μαγειρευτεί για 20 περίπου λεπτά. Στο τέλος προσθέτουμε τις καθαρισμένες γαρίδες και τις ψημένες πανσέτες και αφήνουμε το φαγητό, σκεπασμένο, για 8-10 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτούν οι γαρίδες.
Αφού το αφαιρέσουμε από τη φωτιά, το αφήνουμε να δέσει για 10 λεπτά, πριν σερβίρουμε.

Σερβίρουμε την παέγια και συνοδεύουμε με πάστα γλυκοπικάντικης πιπεριάς.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page