ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΟΜΕΛΕΤΑ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΤΥΡΙ ΜΠΡΙ & MANITAΡΙΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 02/03/2011

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Κώστα Τσίγκα

Ημερομηνία Προβολής: 02/03/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video


ΥΛΙΚΑ

  • 1/2 φλ. σόδα (αναψυκτικό)
  • 3 αβγά
  • 2 κ.σ. γάλα
  • Αλάτι & πιπέρι
  • 100 γρ. μανιτάρια
  • 1 κ.γ. ψιλοκομμένο μαιντανό
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. μαργαρίνη
  • 50 γρ. τυρί μπρι (Brie)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Σπάμε τα αβγά και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ (δύο ολόκληρα και από το τρίτο μόνο το ασπράδι). Χτυπάμε τα αβγά με τη σόδα και το γάλα. Σοτάρουμε τα μανιτάρια και το ψιλοκομμένο σκόρδο με 1 κ.σ. μαργαρίνη.  Ρίχνουμε τα χτυπημένα αβγά σε ένα αντικολλητικό ταψάκι (ή σε τηγάνι που μπαίνει στον φούρνο) και το βάζουμε στο φούρνο. Ψήνουμε για 3 λεπτά, χωρίς να γυρίζουμε την ομελέτα. Κόβουμε το μπρι σε φέτες. Στη μέση του ψησίματος προσθέτουμε τα σοταρισμένα υλικά και το brie πάνω από τα αβγά και ψήνουμε μέχρι να λιώσει το τυρί. Βγάζουμε την ομελέτα από τον φούρνο και τη διπλώνουμε στα δύο σαν κρέπα. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και την σερβίρουμε ζεστή.


Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page