ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΠΡΑΣΟΥ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΖΑΜΠΟΝ

Aπό την Γιώτα Κουφαδάκη

ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΠΡΑΣΟΥ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΖΑΜΠΟΝ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 07/02/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

8-10 ΠΡΑΣΑ ΜΕΓΑΛΑ
250 ΓΡ. ΚΙΜΑ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ
250 ΓΡ. ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΖΑΜΠΟΝ FOUANTRE ΙFANTIS
2/3 ΦΛ. ΡΥΖΙ ΚΑΡΟΛΙΝΑ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΜΕΓΑΛΟ
1 ΝΤΟΜΑΤΑ
1/4 ΦΛ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
2 K.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
½ ΜΑΤΣ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ
1 Κ.Γ. ΔΥΟΣΜΟ ΞΕΡΟ
¼ Κ.Γ. ΚΥΜΙΝΟ
1 ΚΛΩΝ. ΦΡΕΣΚΙΑ ΡΙΓΑΝΗ
ΧΥΜΟ ΑΠΟ 2 ΛΕΜΟΝΙΑ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΙΠ ΜΕ ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ:
150 ΓΡ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
1 Κ.Σ. ΣΧΟΙΝΟΠΡΑΣΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
1 ΚΛΩΝ. ΦΡΕΣΚΙΑ ΡΙΓΑΝΗ
2 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ ½ ΛΕΜΟΝΙ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη γέμιση:
Βάζουμε σε ένα μπολ τον μοσχαρίσιο κιμά. Τρίβουμε στο μούλτι το καπνιστό ζαμπόν και το προσθέτουμε στον κιμά. Ρίχνουμε το τριμμένο κρεμμύδι, την τριμμένη ντομάτα, το ρύζι, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε το κύμινο, τον δυόσμο, το ελαιόλαδο, τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.
Χαράζουμε κάθετα στη μέση, τα πράσα, χωρίς να τα κόψουμε τελείως και στη συνέχεια τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό, για 4-5 λεπτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Βάζουμε στην άκρη κάθε λωρίδας βρασμένου πράσου, μία κουταλιά της σούπας γέμιση και τα τυλίγουμε σε σχήμα τριγωνικό.
Στον πάτο της κατσαρόλας, βάζουμε τα πράσα που περισσεύουν. Προσθέτουμε τα ντολμαδάκια, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το βούτυρο, τον χυμό λεμονιού και καλύπτουμε τα ντολμαδάκια με ένα πιάτο. Ρίχνουμε το ζεστό νερό, μέχρι να σκεπαστούν και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί, σκεπασμένο, σε μέτρια φωτιά, για περίπου μία ώρα.

Για το ντιπ:
Βάζουμε σε ένα μπολ το φρέσκο τυρί κρέμα, αλάτι, πιπέρι, τη φρέσκια ρίγανη, το σχοινόπρασο, το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε τα ντολμαδάκια πράσου και συνοδεύουμε με το ντιπ με φρέσκο τυρί κρέμα. Πασπαλίζουμε με φρέσκια ρίγανη και ρίχνουμε ωμό ελαιόλαδο.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page