ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 22/12/2011
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Μάκη Γεωργιάδη & την Έλενα Τζέφρι, food stylists
Ημερομηνία Προβολής: 22/12/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- 5 πιπεριές φλωρίνης σε βάζο
- 1 κ.σ. κάπαρη
- 1 σκελ. σκόρδο
- 3 κ.σ. κατίκι Δομοκού ή φέτα ή τυρί κρέμα ή στραγγιστό γιαούρτι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Το ντιπ κόκκινης πιπεριάς μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σχεδόν παντού: να το φάμε πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί, σε κρέας ή κοτόπουλο, σε ζυμαρικό, σε σαλάτες, σε πατάτες φούρνου ή ακόμα και να το σερβίρουμε σαν απλό ντιπ για λαχανικά.
Στραγγίζουμε καλά τις πιπεριές από το βαζάκι και τις αλέθουμε στο μπλέντερ για να γίνουν πολτός.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο, το κατίκι (εναλλακτικά τη φέτα, το γιαούρτι ή το τυρί κρέμα) και το ελαιόλαδο και χτυπάμε για να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά.
Μοιράζουμε το μείγμα σε βαζάκια. Διατηρείται στο ψυγείο για 1 εβδομάδα.