ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΚΕΙΚ ΚΑΚΑΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΡΟΔΙ

Από την Αμαλία Μπίρτσα

ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΚΕΙΚ ΚΑΚΑΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΡΟΔΙ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 14/02/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΤΡΥΠΑ ΣΤΗ ΜΕΣΗ

3 ΦΛ. ΑΛΕΥΡΙ ΠΟΥ ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ
6 Κ.Σ. ΚΑΚΑΟ
2 ΦΛ. ΖΑΧΑΡΗ
2 ΒΑΝΙΛΙΕΣ
1 Κ.Γ. ΣΟΔΑ
2 Κ.Σ. ΞΙΔΙ
1 Κ.Σ. ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΜΕ ΡΟΔΙ KALAMATA PAPADIMITRIOU
10 Κ.Σ. ΗΛΙΕΛΑΙΟ
2 ΦΛ. ΝΕΡΟ
1 Κ.Γ. ΞΥΣΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
ΚΑΚΑΟ (ΓΙΑ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ)
ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ (ΓΙΑ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ)

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ:
50 ΓΡ. ΣΜΕΟΥΡΑ Ή ΒΑΤΟΜΟΥΡΑ
200 ΓΡ. ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ
1 ΣΦΗΝ. ΣΙΡΟΠΙ ΑΠΟ ΓΛΥΚΟ ΒΥΣΣΙΝΟ
1 ΣΦΗΝ. ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΜΕ ΡΟΔΙ KALAMATA PAPDIMITRIOU
1 ΣΦΗΝ. ΛΕΥΚΟ ΞΙΔΙ
50 ΓΡ. ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ
¼ Κ.Γ. ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αραιώνουμε την κρέμα βαλσαμικού ρόδι με το ξίδι. Έπειτα βάζουμε σε ένα μπολ το νερό, το ηλιέλαιο και την αραιωμένη κρέμα βαλσαμικού ρόδι. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κακάο, κοσκινισμένο, το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο, τις βανίλιες, τη σόδα, το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε. Αλείφουμε μία φόρμα με ηλιέλαιο, πασπαλίζουμε με κακάο και απλώνουμε το μείγμα του κέικ.
Ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς,  για 45 λεπτά.

Για τη σάλτσα:
Βάζουμε σε ένα μπολ τα σμέουρα, προσθέτουμε το σιρόπι από το γλυκό του κουταλιού βύσσινο, το ξίδι, την κρέμα βαλσαμικού με ρόδι, τη μαρμελάδα φράουλα και αφήνουμε τα σμέουρα να μαριναριστούν. Στη συνέχεια τα βράζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, και όταν αρχίσει ο βρασμός κατεβάζουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Εκτός φωτιάς, ρίχνουμε το πιπέρι, τη σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.

Περιχύνουμε το κέικ με τη σάλτσα κόκκινων φρούτων με σοκολάτα, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page