ΣΥΝΤΑΓΕΣ

MUFFINS ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ ΜΕ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΨΗΤΗ & ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΕΡΑΣΙ

Από τον Nomad Chef Ανδρέα Λαγό

MUFFINS ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ ΜΕ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΨΗΤΗ & ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΕΡΑΣΙ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 22/12/2015

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 12 MUFFINS

250 ΓΡ. ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ
1 Κ.Σ. ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
1 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK SOFT (ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ)
250 ΓΡ. ΓΑΛΑ
2 ΑΒΓΑ
50 ΓΡ. ARLA ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΔΑΝΕΖΙΚΟ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
50 ΓΡ. ΤΥΡΙ ARLA HAVARTI ΤΡΙΜΜΕΝΟ
200 ΓΡ. ΚΑΡΟΤΟ
100 ΓΡ. ΨΗΤΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ FOUANTRE IFANTIS
2 Κ.Σ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
1 Κ.Σ. ΘΥΜΑΡΙ ΦΡΕΣΚΟ
1 Κ.Γ. ΚΥΜΙΝΟ
12 ΓΛΥΚΟΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΕΡΑΣΙ ALMITO
2 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ:
ΦΥΛΛΑ BABY ΡΟΚΑΣ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το κοφτό μακαρονάκι σε βραστό αλατισμένο νερό, για 5-6 λεπτά. Σουρώνουμε και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσει.

Για τη μπεσαμέλ:
Βάζουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι και το ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε το αλεύρι, αλάτι, πιπέρι και το μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να ανακατευτεί καλά με το βούτυρο. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα σιγά-σιγά και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση, ανακατεύοντας συνεχώς για να μη σβολιάσει. Στο τέλος ρίχνουμε τα αβγά, την αραιώνουμε αν χρειαστεί με λίγο ακόμα γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει.

Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το κοφτό μακαρονάκι, την ψητή γαλοπούλα με μυρωδικά κομμένη σε κυβάκια, το θυμάρι, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, το havarti, το κεφαλοτύρι, το τριμμένο καρότο και το κύμινο. Προσθέτουμε την μπεσαμέλ, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Μοιράζουμε το μείγμα με τα ζυμαρικά σε φορμάκια, (σ.σ. φόρμα για μάφινς) καλυμμένα με λαδόκολλα. Προσθέτουμε σε κάθε φορμάκι μία γλυκοπικάντικη πιπεριά κεράσι, πασπαλίζουμε με τριμένο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς για 10-15 λεπτά, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να πάρουν λίγο χρώμα.
Βάζουμε τα φύλλα baby ρόκας σε μια πιατέλα, τοποθετούμε από πάνω τα ζεστά muffins και σερβίρουμε.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page