ΣΥΝΤΑΓΕΣ

MUFFINS ΜΕ ΚΙΝΟΑ, ΣΠΑΝΑΚΙ, ΑBΓΑ & ΛΙΑΣΤΕΣ NΤΟΜΑΤΕΣ

Από τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου

MUFFINS ΜΕ ΚΙΝΟΑ, ΣΠΑΝΑΚΙ, ΑBΓΑ & ΛΙΑΣΤΕΣ NΤΟΜΑΤΕΣ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 09/04/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 16-18 ΚΕΚΑΚΙΑ

250 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ ΠΟΥ ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ
250 ΓΡ. ΣΠΑΝΑΚΙ
3 ΑΒΓΑ
120 ML ΓΑΛΑ
50 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK (ΛΙΩΜΕΝΟ)
100 ΓΡ. ΚΙΝΟΑ ΒΡΑΣΜΕΝΗ
140 ΓΡ. ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ
100 ΓΡ. ARLA ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΔΑΝΕΖΙΚΟ ΣΚΛΗΡΟ ΤΥΡΙ
1 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το βούτυρο και σωτάρουμε το σπανάκι, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαραθεί. Πασπαλίζουμε με αλάτι και το βάζουμε σε ένα μπολ.
Έπειτα χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τα αβγά, προσθέτουμε το γάλα, σιγά σιγά το αλεύρι και το λιωμένο βούτυρο. Εκτός μίξερ, βάζουμε τις λιαστές ντομάτες, την βρασμένη κινόα, το σωταρισμένο σπανάκι, το τριμμένο σκληρό τυρί και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Λαδώνουμε τα αντικολλητικά φορμάκια για muffins, μοιράζουμε τη γέμιση και ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 20-25 λεπτά. Όταν τα muffins είναι έτοιμα, τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν, τα ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page