ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΠΡΟΥΣΚΕΤΑ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΝΤΟΜΑΤΑΣ & ΠΑΡΙΖΑΚΙ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

Aπό τον Chef Βασίλη Καφαλούκο

ΜΠΡΟΥΣΚΕΤΑ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΝΤΟΜΑΤΑΣ & ΠΑΡΙΖΑΚΙ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 26/05/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

4 ΜΕΓΑΛΕΣ ΦΕΤΕΣ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΨΩΜΙ
1 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
2-3 ΚΛΩΝ. ΦΡΕΣΚΟ ΘΥΜΑΡΙ
2 Κ.Σ. ΠΡΟΪΟΝ ΕΠΑΛΕΙΨΗΣ LURPAK SOFT ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
4 ΦΕΤΕΣ ΠΑΡΙΖΑΚΙ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ IFANTIS
AΛΑΤΙ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΣΤΟ ΝΤΟΜΑΤΑΣ:
4 ΝΤΟΜΑΤΕΣ
1 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
100 ΓΡ. ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ
100 ΓΡ. ΦΙΛΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ
3-4 ΚΛΩΝ. ΦΡΕΣΚΟ ΘΥΜΑΡΙ
1 Κ.Γ. ΖΑΧΑΡΗ
150 ΓΡ. ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ
10-12 ΦΥΛΛΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ
80 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε την σκελίδα σκόρδου στη μέση και αλείφουμε τις φέτες ψωμιού. Έπειτα, τις αλείφουμε με το προϊόν επάλειψης και τις βάζουμε σε ένα ταψί. Ρίχνουμε θυμάρι και τις ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 220 βαθμούς, για 4-5 λεπτά.

Για την πέστο ντομάτας:
Κόβουμε τις ντομάτες σε φέτες και τις βάζουμε σε ένα ταψί. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το θυμάρι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και τις ψήνουμε, στους 220 βαθμούς, για 20-25 λεπτά. Κρατάμε λίγες ψητές ντομάτες για τις μπρουσκέτες και τις υπόλοιπες τις βάζουμε στο μούλτι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη, τις λιαστές ντομάτες, το φιλέ αμυγδάλου, την τριμμένη παρμεζάνα, τον βασιλικό, το ελαιόλαδο και χτυπάμε, μέχρι να γίνουν πέστο.
Απλώνουμε λίγη από την πέστο ντομάτας στις ψητές φέτες ψωμιού.
Σερβίρουμε τις μπρουσκέτες με παριζάκι με γιαούρτι, προσθέτουμε τις ψητές ντομάτες και γαρνίρουμε με βασιλικό.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page