ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΠΡΟΥΣΚΕΤΑ ΜΕ ΜΟΥΣ ΜΑΥΡΟΥ ΤΑΡΑΜΑ, ΣΑΡΔΕΛΕΣ & ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

Aπό τον Chef Γιάννη Λιόκα

ΜΠΡΟΥΣΚΕΤΑ ΜΕ ΜΟΥΣ ΜΑΥΡΟΥ ΤΑΡΑΜΑ, ΣΑΡΔΕΛΕΣ & ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΝΤΟΜΑΤΑΣ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 18/07/2016

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 2 ΜΠΡΟΥΣΚΕΤΕΣ

2 ΦΕΤΕΣ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΨΩΜΙ
5-6 ΣΑΡΔΕΛΕΣ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ:
1 ΝΤΟΜΑΤΑ
1 Κ.Σ. ΣΧΟΙΝΟΠΡΑΣΟ
1 Κ.Σ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
1 Κ.Γ. ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ BBQ ΚΑLAMATA PAPADIMITRIOU
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΥΡΟ ΤΑΡΑΜΑ:
50 ΓΡ. ΛΕΥΚΟ ΤΑΡΑΜΑ
1 ΜΙΚΡΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ
3 ΦΕΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟΣΤ
35 ML ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
½ Κ.Γ. ΜΕΛΑΝΙ ΣΟΥΠΙΑΣ
125 ML ΣΟΔΑ
ΗΛΙΕΛΑΙΟ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλατοπιπερώνουμε τις φέτες ψωμιού, ρίχνουμε ελαιόλαδο και τις ψήνουμε στο σχαροτήγανο.

Για τον μαύρο ταραμά:
Βάζουμε στο μούλτι τον λευκό ταραμά, το κρεμμύδι, το μουλιασμένο και στραγγισμένο ψωμί του τοστ, το χυμό λεμονιού, το μελάνι σουπιάς, τη σόδα, το ηλιέλαιο και χτυπάμε, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Για τη βινεγκρέτ:
Βάζουμε σε ένα μπολ την τριμμένη ντομάτα, το σχοινόπρασο, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο, την κρέμα βαλσαμικού BBQ και ανακατεύουμε.

Για τις σαρδέλες:
Ψήνουμε τις σαρδέλες, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, με ελαιόλαδο και τις αλατίζουμε.

Για τις μπρουσκέτες:
Απλώνουμε τον μαύρο ταραμά πάνω στις ψημένες φέτες ψωμιού, με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής. Προσθέτουμε τις σαρδέλες και βάζουμε λίγη από τη βινεγκρέτ, ραντίζουμε με ωμό ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page