ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΠΡΑΝΤΑΔΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 08/12/2010

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Βασίλη Ακρίβο

Η εκπομπή προβλήθηκε στις 08/12/2010 – Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή 

ΥΛΙΚΑ
  • 2 φιλέτα μπακαλιάρο υγράλατο ή ξαρμυρισμένο
  • 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ Pummaro
  • Μαϊντανό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • Ελαιόλαδο Άλτις

Για τη σκορδαλιά:

  • 3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
  • 2-3 σκ. σκόρδο
  • Ελαιόλαδο Άλτις
  • Ξίδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Φιτάχνουμε αρχικά τη σκορδαλιά: σε ένα μπολ με νερό μουλιάζουμε το ψωμί. Σε μπλέντερ ρίχνουμε το σκόρδο και το ελαιόλαδο και χτυπάμε. Προσθέτουμε το ξίδι και το ψωμί στραγγισμένο από το πολύ νερό του. Τα χτυπάμε για να αναμειχθούν καλά. Αν μας φαίνεται πολύ πηχτή προσθέτουμε λίγο επιπλέον ελαιόλαδο.

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο. Αλευρώνουμε το μπακαλιάρο και τον τηγανίζουμε μέχρι να χρυσίσει και από τις δύο πλευρές. Σε ένα δεύτερο τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο, την ντομάτα, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι. Αφού βράσει και εξατμιστούν τα πολλά υγρά της ντομάτας  προσθέτουμε τη σκορδαλιά, τον μαϊντανό και τον μπακαλιάρο, ολόκληρο ή σε κομμάτια. Αφήνουμε το φαγητό να πάρει μία βράση και σερβίρουμε.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page